Om tinnitus

Om tinnitus

Gå tilbage til ReSound online høretest

Hvad er tinnitus?

Tinnitus er en ufrivillig opfattelse af lyde inde i hovedet, selvom disse lyde reelt ikke er til stede. Lydene kan være en ringen, hylen, susen eller lignende.

Hvad forårsager tinnitus?

Tinnitus kan skyldes at man har været udsat for høje lyde, en ulykke, øreinfektion, højt blodtryk, alderdom eller stress. Alkohol, koffein, rygning og noget medicin kan også forårsage eller forværre tinnitus.

Tinnitus og høretab

Hvis du har tinnitus, skal du undersøges for at bestemme, hvilke muligheder der er tilgængelige for at håndtere din tinnitus. Når det er fastslået, at der ikke er nogen specifikke medicinske problemer involveret i din tinnitus, kan du overveje forskellige afhjælpningsmuligheder.

Nogle personer der oplever problemer med hørelsen, lider også af tinnitus. For denne gruppe kan den rigtige rådgivning og brugen af et høreapparat, måske lindre tinnitus. Nogle høreapparater har en indbygget tinnitus lydgenerator, der i visse tilfælde kan hjælpe med at afhjælpe problemet. Hvis du har problemer med både hørelsen og tinnitus, anbefaler vi at du kontakter din læge eller dit lokale hørecenter.

ReSound Relief App til tinnitus håndtering

Alle med tinnitus kan bruge ReSound ReliefTM app som hjælp til at håndtere tinnitus. Den tilbyder en kombination af lydterapi og afstressende øvelser, der har til formål at få dig til at fokusere mindre på din tinnitus.

Download Resound Relief App Store SM her eller Google Play™ her.